Kunst op Maat.

Kristel werkt ook in opdracht. Zij maakt Kunst op Maat.

Het Idee.

Het doel is een samenspel tussen opdrachtgever en kunstenaar op weg naar een schilderij, waarbij de kunstenaar haar creativiteit inbrengt en de opdrachtgever randvoorwaarden kan bepalen. Het resultaat is een schilderij, in de geest van de opdrachtgever en met het karakter van een vrij werk. Kunst op Maat.

Het proces.

Na het eerste contact wordt een afspraak gemaakt bij de opdrachtgever thuis (indien gewenst). Daar worden de wensen van de opdrachtgever naar voren gebracht en besproken. Dit kan gaan om een kleur die in het schilderij terug moet komen, of een thema dat uitgewerkt moet worden, het gevoel van een schilderij, de afmeting van het schilderij.

Na het eerste gesprek wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Tijdens dat gesprek worden er een tiental zwart-wit schetsen getoond waar de opdrachtgever een keuze uit maakt in overleg met de kunstenaar. Dan volgt er een ontmoeting waarin twee of drie schetsen in kleur worden besproken. Hier wordt dan een schets uitgekozen die als basis dient voor het schilderij.

Het voordeel van werken via Kunst op Maat is het contact tussen de kunstenaar en de opdrachtgever. De kunstenaar krijgt een goed beeld van de mens(en) waar zij het werk voor maakt. Zij weet ook in wat voor een ambiance het schilderij komt te hangen. Zij kan dit meenemen in haar werk.

Tijdens het schilderproces is de opdrachtgever welkom om het werk in het atelier te komen bekijken. Ook via e-mail kan men, als men wil, op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van het kunstwerk.

De doelgroep.

Iedereen die zichzelf of een ander een origineel schilderij wil schenken.

terug